Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
Laboratory Of Patching - Roland Kuijt

“If you like it, share it”

Laboratory Of Patching - Roland Kuijt

‘Laboratory Of Patching’ is een indrukwekkend naslagwerk in de vorm van een eBook. Auteur, sound designer en componist Roland Kuijt heeft zijn sporen in het modulaire synth-landschap ruimschoots verdiend met naslagwerken als SoundLab 1 en 2, met daarin rond de 700 verschillende manieren om de Clavia Nord Modular synths te programmeren.

Dit eBook bevat de eerdergenoemde SoundLab-werken plus heel veel meer, waarmee we op een totaal uitkomen van meer dan 1700 patches in dit interactieve Html-bestand. De inhoud is onder te verdelen in twee secties, in het eerste gedeelte wordt de nadruk gelegd op de basiskennis van synthese en manieren om verschillende golfvormen te ‘shapen’. Ook geeft Kuit de nodige tips and tricks als het aankomt op het maken van techno en experimentele muziek.

In het tweede gedeelte komt de meer gevorderde ‘patcher’ aan z’n trekken. Sync-technieken, coefficient based filterbanks, asymmetrische signaalvorming en nog talloze andere toepassingen voor de geeks. Anders gezegd; niet alleen de hardcore modular synthesizer nerd kan z’n geluk op, ook is het een buitengewoon handig naslagwerk om je weer op weg te helpen wanneer je even de (patch)draad kwijt bent.

 

 

 
Subscribe