Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
Palmbomen @ DJB Testlab @ SAE Institute

“If you like it, share it”

Palmbomen @ DJB Testlab @ SAE Institute

Op zondag 3 juni staat het in Amsterdam gevestigde SAE Institute in het teken van DJB Testlab. Gedurende de middag kan je kennis maken met allerlei hard- en softwaretoepassingen op audiogebied. De Nederlandse producer Palmbomen laat ter plekke zien hoe hij een track from scratch opbouwt.

Ik gebruik alleen maar hardware in mijn studio, in combinatie met Ableton om alles te organiseren,’ aldus Kai Hugo alias Palmbomen. ‘Dus alle sporen en stukjes maak ik met hardware. Ik wil tijdens mijn workshop laten zien hoe ik dit doe, en hoe ik VHS-tape gebruik om mijn geluiden aan te dikken.’

Palmbomen gooide het afgelopen jaar hoge ogen met een bijzondere liveshow waarin hij zowel de controle over de muziek als het licht heeft. ‘Dat is ook iets waar ik het over wil hebben tijdens de workshop. Hoe vertaal je hetgeen je in de studio hebt gemaakt naar een podium, welke techniek zit daar achter en welke keuzes moet je maken? Ook lijkt het me interessant om te laten zien hoe ik modulaire synthesizers onderdeel maak van mijn set, en hoe ik mijn lichten aanstuur om zo de hele sfeer van een live-optreden te bepalen.’

Naast de workshop van Palmbomen is ook San Proper aanwezig om zijn kennis te delen. Verder kan je gedurende de dag allerlei gear testen en zijn er workshops van o.a. Ableton, Native Instruments, Korg, The Future Store en SAE.   

De tweede editie van DJB Testlab @ SAE Institute Amsterdam vindt plaats op zondag 3 juni van 13 tot 18 uur. Toegang is gratis maar er zijn slechts 250 plekken beschikbaar dus wees er snel bij, inschrijven kan hier.

 
Subscribe