Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
Moog Minitaur

“If you like it, share it”

Moog Minitaur

Deze nu-al-classic mogen we je niet onthouden. Het Amerikaanse Moog Music komt, niet erg lang na de uitgave van The Ladder, hun hier afgelopen november besproken filter in API Lunchbox-formaat, met een nieuwe analoge bass-synthesizer. Deze monofone synth beschikt over een honderd procent analoog signaalpad en heeft zijn naam te danken aan Moogs Taurus 1- en 3-baspedalen. Die hebben ze geanalyseerd en dat is duidelijk te horen aan de klank van de Minitaur.

De kracht van dit kleine beest is niet alleen de mogelijkheid om volledig hands-on je basgeluid op te zetten, maar, niet te vergeten, ook Bob Moogs handelsmerk, de filter. Een relatief nieuwe feature van Moog is het zogenaamde note-sync, dat fasering van de geluidsbronnen voorkomt door oscillatoren bij elke noot opnieuw op te laten starten waardoor je maximale bas-impact krijgt. Er is een handige switch aangebracht waar je kunt schakelen tussen de twee oscillatoren en je met één draaiknop de frequentie kan instellen.

Uiteraard zijn de OSC’s ook tegelijkertijd inzetbaar. Je kunt dan met behulp van de VCO Mix de impact bepalen. Bij de golfvormgeving is natuurlijk gedacht aan welke golfvormen het meest geschikt zijn om basgeluiden mee te creëren en dus is er gekozen voor blokgolf en zaagtand. De connecties bevinden zich op het achterpaneel en bestaan uit de gangbare opties zoals CV-in/out, CV-volume, vijfpins DIN-MIDI en ¼-jack. Ook is er  een USB-MIDI-out waarmee je bijvoorbeeld elke parameterverandering kunt opnemen. De Moog Minitaur komt dit voorjaar aan gaat zo’n 600 euro kosten.
 
Subscribe