Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
M-Audio BX5 D2 studiomonitors

“If you like it, share it”

M-Audio BX5 D2 studiomonitors

De strijd om een degelijke plek in het segment desktopformaat studiospeakers, is in volle hevigheid aan de gang. M-Audio heeft in ieder geval een geducht wapen weten te ontwikkelen met de BX5 D2.

Deze monitor heeft als afmetingen 25,2 x 17,6 x 19,5 (hxbxd), weegt vijf kilo en heeft een aantrekkelijke, satijnzwarte afwerking. Waar veel fabrikanten ervoor kiezen om de basreflectiepoort aan de voorkant van de speaker te zetten, heeft M-Audio besloten om deze in de achterwand van de monitor te plaatsen zodat de noise-poort niet op de luisteraar gericht staat. Wel moet worden gelet op eventuele tekortkomingen van de respons van de bas, wat natuurlijk een gevolg is van de relatief kleine afmetingen van de speakers.

Een handige feature is dat je weet wanneer de speakers in de juiste hoek staan ten opzichte van de afluisterpositie. Dan zie je het power-lampje namelijk op zijn felst schijnen. Elke BX5 D2 is uitgerust met twee class-A/B-versterkers met een vermogen van in totaal 70 Watt  en een bereik van 53Hz-22kHz. De aansluitingen op de achterkant zijn er in de vorm van een gebalanceerde XLR en een gebalanceerde en ongebalanceerde Jack. Voor een set van twee betaal je 229 euro. Meer info op de site van M-Audio.
Subscribe