Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
Eowave's analoge bas-synth Koma

“If you like it, share it”

Eowave's analoge bas-synth Koma

De Koma is kort gezegd een bas-synthesizer met ingebouwde sequencer gebaseerd op een aantal klassieke modellen uit de jaren tachtig. Hij biedt je de mogelijkheid om vier verschillende waveforms (saw, square, sub en noise) samen te voegen om te mixen. De synth bevat uiteraard een 24dB low-passfilter die wederom geïnspireerd is op de inmiddels klassiek klinkende filters uit de jaren tachtig.

Door Pascal Pinkert

Met deze features aan boord heeft Eowave besloten er ook een aantal ‘moderne’ functies en parameters aan toe te voegen, zoals de mogelijkheid om een setting op te slaan. De 16-staps-sequencer bevat vier rijen. Eén rij voor de aanslagen en de noten, de resterende drie zijn vrijblijvend toe te wijzen aan de verschillende parameters op de synthesizer.

De oscillatorsectie bevat een volledig analoge ‘voltage controlled’ oscillator die gemoduleerd kan worden door de low-frequency-oscillator’ en de ‘pulse width’. De filtersectie bestaat uit een Roland-esque 24dB low-pass, essentieel voor de vintage jarentachtigfeel van dit kleine beest. Binnen de LFO-sectie kan je kiezen uit maar liefst acht verschillende golfvormen (triangle, random, digital noise, ramp up, ramp down, square, staircase up, staircase down). Naast de connectiekeuzes audio in/out is er ook een MIDI-aansluiting en een USB-poort ten behoeve van eventuele software updates. De Koma is nu verkrijgbaar en kost  € 599. Meer informatie Bij Eowave.
Subscribe